Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твВсяка банка за развитие е

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твВсяка банка за развитие е
Коментари Харесай

Иво Мирчев: В ББР има огромен проблем, за който сигнализираме от 4 г. и това не е претоплена манджа, както казват от ГЕРБ

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Всяка банка за развиване е държавна банка. Т.е. разполага с парите на българските данъкоплатци. На тази банка работата й е в тежки моменти да подкрепя дребни и междинни предприятия, тъй като те доста по-трудно имат достъп до банков запас в една обикновено функционираща стопанска система. Много по-лесно е едно огромно дружество, каквито са тези 8 компании, на които са дадени заеми за милиони, да изтеглят пари с нов заем и да си решат казуса, който имат сега или да си създадат съответните вложения.

Това разяснява в ефира на Нова тв Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Това, че ББР има отпуснати заеми на дребни компании е обикновено. Големият въпрос е за какво пари на данъкоплатците са употребявани, с цел да се отпускат заеми на огромни компании, изясни той.

В устава на ББР пишеше, че не може да отпуска заеми на компании, свързани с политически лица, добави той.

В случая има големи пропуски и в работата на Българска народна банка, чиято работа е да следи тези големи заеми, които са отпускани. Да не стане като с КТБ, която ни обясняваше, че няма проблем, а се оказа, че има голям проблем, защото част от заемите бяха отпускани на свързани компании. Така че в ББР има голям проблем, за който сигнализираме от 4 години и това не е " претоплена гозба ", както се показаха от ГЕРБ, уточни Мирчев. 

Добре е, че в този момент най-сетне ще има инспекция, добави той.

Надявам се, че със служебното държавно управление имаме идентични ползи и тези ползи да съответстват с тези на хората и страната, добави той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР